2015-03-27 Rybka Cestovatelka

Název

2015-03-27 Rybka Cestovatelka

Popis

Literární soutěž vyhlášená Městskou knihovnou v Duchcově na téma :
„ Jak to bude dál…“, úkolem bylo přečíst jednu klasickou pohádku a vymyslet pokračování.
Děti v družince si poslechly pohádku O zlaté rybce a vymýšlely pokračování. Pohádka skončila, tím, že chamtivé ženě zůstala stará chatrč. Děti navázaly na vyprávění dále, že zlatá rybka byla rybka cestovatelka, která plula vodním tokem dále, až ji ulovil jiný rybář, který byl velmi chamtivý. Dal rybku do kádě a po té ji na trhu prodal. Koupil ji král, ale nechtěl nic a pustil ji do moře a ona plula dále do neznámých vod.
Rybka cestovatelka si radostně plula dál, až ji ulovil chudý rybář z chatrče, na naléhání rybky ji pustil zpět do vody a splnil chudému rybáři přání, rybář si se svou ženou moc přáli miminko.
Rybka cestovatelka plula dál podél jedné řeky, u břehu prala pradlenka prádlo, rybka se do jednoho kusu prádla zamotala, pradlenka ji pustila zpět do řeky a pradlence splnila její přání, chtěla konvičku, kterou by kropila prádlo.
Po krátké době rybka cestovatelka potkala u břehu malou pastýřku, která velmi plakala, rybka se ptala pastýřky, co by jí udělalo radost. Pastýřka si přála hodnější maminku a rybka přání ráda splnila.
Další rybář, který rybku cestovatelku chytil si přál hodnější ženu neboť jeho žena byla velmi zlá, přání bylo splněno, měl ženu hodnou a mírnou jako beránek.
U vodní plochy, kde plula rybka si hrály děti, rybku vyhodila na břeh velká vlna, děti rybku vzaly domu do vany. Jejich maminka ji dala do lednice, že si jí uvaří druhý den k jídlu. Děti však rybku zachránily a pustily zpět do vody, tentokrát nemusela rybka plnit přání žádné.
Během další cesty vodní plochou, splnila rybka přání dceři jedné chudé rybářky, aby ulovila dcera tolik ryb, aby neumřely hladem.
Rybka cestovatelka se na moři dostala do rukou piráta, pirátovi po propuštění zpět do vody splnila také přání. Přál si, aby měl v kapse tolik zlaťáků jako má jeho spoluhráč v kartách. Jenže najednou měl pirát prázdnou kapsu, divil se, ale rybka mu vysvětlila, že jeho spoluhráč v kartách má kapsu prázdnou. Takže toto přání skončilo úsměvně.
Rybka se dostala po chycení do kádě ještě jednou k jiným pirátům, položili rybku na stůl, vypadalo to, že s rybkou je konec, ale v lodi bylo otevřené okno a ona vyskočila z okna do vody a byla zachráněna.
Rybka cestovatelka už byla z dlouhé cesty celá utrmácená, na štěstí doplula k vodnímu domku, který se stal jejím domovem a ve kterém bydlela s celou svou rodinou.

Děti z družinky ZŠ Antonína Sochora v Duchcově

Období

Statistiky

  • 28 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-03-27 Rybka Cestovatelka
Komentáře Přidat